Start éénjarige voltijds opleiding tot ervaringsdeskundige in Arnhem
 
Medio 2018 start het 4e leerjaar van Howie the Harp™, een éénjarige voltijds opleiding tot ervaringsdeskundige. RIBW Arnhem & Veluwe Vallei verzorgt deze opleiding in Arnhem, in samenwerking met Pameijer, de licentiehouder van Howie the Harp™.
 
Wie herstelt of hersteld is van een psychiatrische aandoening, kan een belangrijke bron van kracht zijn voor het herstel van anderen. Die visie staat centraal bij Howie the Harp™. Ervaringsdeskundigen van Howie the Harp™ondersteunen mensen bij hun herstel. Dit doen ze vanuit de inzet van eigen ervaringen.
 
Doel van de opleiding is om mensen die ervaring hebben als cliënt in de (o)GGZ op te leiden tot professioneel ervaringsdeskundige. Mogelijk heeft u cliënten in uw organisatie die geïnteresseerd zijn in een passend opleidingstraject. Cliënten die door hun ervaring in te zetten toe willen werken naar een (betaalde) baan. In toenemende mate zijn organisaties op zoek naar ervaringsdeskundigen.
 
In de bijlage treft u een digitale flyer aan met informatie over de opleiding die u kunt uitreiken aan geïnteresseerden en cliënten.
 
Ook is het mogelijk om een voorlichtingsbijeenkomst te bezoeken. Deze vinden plaats op:
– 20 december 2017
– 17 januari 2018
– 14 februari 2018
 
Wanneer u vragen heeft over de opleiding kunt u contact opnemen met Cécile Malingré. Zij is bereikbaar via telefoonnummer 06 – 12 90 28 54 of per e-mail c.malingre@ribwavv.nl.