Ervaringsdeskundig (woon) begeleider – De Boei Veldhoven

FWG 45

Je bent vanaf 1 januari 2018, 32 uur per week flexibel inzetbaar voor ambulante woonbegeleiding, beschermde woonvorm en team gebonden taken. Bepaalde tijd voor 1 jaar, met mogelijkheid tot verlenging. Als je nu in het bezit bent van een vast contract binnen GGzE nemen we dit uiteraard over.

GGzE in het kort

Als toekomstige medewerker van GGzE ben je flexibel en multi-inzetbaar.
Je onderschrijft het Planetree gedachtengoed en helpt mee op weg naar een community voor mentale kracht. Lees meer

Waar ga je werken?

De Boei Veldhoven is gespecialiseerd in persoonlijke begeleiding in de thuissituatie en in de beschermde woonvorm. We bieden ondersteuning aan bezoekers van onze inloop aan de Jaspersstraat, waarbij we gebruik maken van vrijwilligers. Verder begeleiden we op het gebied van dagbesteding en organiseren activiteiten voor deze groep.
We zijn er voor mensen in Veldhoven die tijdelijk of langdurig ondersteuning nodig hebben op diverse levensgebieden. Samen met de cliënt en de gemeente maken we de hulpvraag concreet, brengen de uiteindelijk gewenste situatie in kaart en bekijken we welke zorg hier het beste bij aansluit.
Als team zetten wij ons in om zichtbaar te zijn in Veldhoven en een goed contact te onderhouden met Gemeente, FACT en andere partners.
Het team van De Boei Veldhoven is een zelf organiserend en dynamisch team. We vinden het belangrijk dat iedereen zijn talenten en sterke kanten kan inzetten binnen het team. De eigen regie en kracht van zowel de teamleden als de cliënten staan centraal.
Het team bestaat uit: zeven woonbegeleiders, een helpende, twee activiteitenbegeleiders, een assistent-begeleider, een kwartiermaker en een teamadviseur. Om ons team compleet te maken zijn we nog op zoek naar een ervaringsdeskundige! Daarnaast hebben we een stagiair en een leerling.

Jouw werkdag!

Als ervaringsdeskundig (woon) begeleider heb je een eigen caseload met cliënten waarmee je op afspraak werkt, al naar gelang het profiel in de beschikking maatwerkvoorziening. Je werkt vanuit de herstelgerichte benadering en kijkt samen met de cliënt naar alle levensgebieden vanuit de zelfredzaamheid matrix (ZRM) waar hij/zij ondersteuning bij nodig heeft. De eigen regie van de cliënt staat hier in centraal. Daarnaast ben je mede verantwoordelijk voor een aantal neventaken binnen het zelf organiserende team. We verwachten dat je verschillende diensten kunt draaien buiten de reguliere werktijden, zoals de coördinerende dienst, wat betekent dat je ongeveer 2 keer per maand een vroege of late dienst hebt.

Wie ben jij?

Een gemotiveerde, enthousiaste en tactvolle collega die respect en inlevingsvermogen heeft voor de belevingswereld van de psychiatrische cliënt. Je voelt je op een professionele wijze verbonden en verantwoordelijk. Je durft weloverwogen verantwoorde risico’s te nemen en blijft kansen zien om uiteindelijk de autonomie van onze cliënten te vergroten. Kernwaarden zijn: enthousiast, onvoorwaardelijk, flexibel, klantgericht en verdraagzaamheid.

  • In het bezit van een relevant opleiding in de zorg en hulpverlening op niveau 4 of 5 (HBO-V, SPH, MBO-V, MBO-SPW), aangevuld met opleidingen/ cursussen op het gebied van ervaringsdeskundige begeleiding/ervaringswerk. Let op, dit is een vereiste!Ruime relevante werkervaring (ambulante woonbegeleiding, begeleid wonen)
  • Zelfstandig werkend binnen een zelf organiserend team
  • Reflectief vermogen
  • Mede verantwoording dragen voor het team en voorkomende werkzaamheden
  • Kennis over de veranderingen in de zorg (bijv. WMO, WLZ, AWBZ)
  • Oplossingsgericht denken en communiceren
  • Humor en relativeringsvermogen

Waarom GGzE?

Naast het salaris volgens de CAO van de GGZ (let op, afhankelijk van ervaring kan aanloopschaal van toepassing zijn) en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering van 8,05%. Daarnaast geniet je van vele leuke extra’s zoals: bedrijfsfitness en deelname aan het fietsenplan.

Wij hechten veel waarde aan de fysieke en mentale fitheid van onze medewerkers. Daarom kunnen onze medewerkers kosteloos gebruik maken van o.a. outdoor trainingen, mindfulness en stoelmassages. Persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling staan ook hoog in het vaandel.

Werken bij GGzE betekent ontplooiing en ontwikkeling in de breedste zin van het woord. GGzE laat mensen groeien!

Van belang om te weten

Op jouw eerste werkdag dien je in het bezit te zijn van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag), deze wordt tijdig digitaal voor jou aangevraagd.
Daarnaast kan er gevraagd worden naar een referentie.

Enthousiast! Toch nog vragen?

Voor meer informatie over de functie-inhoud kunnen kandidaten zich wenden tot Anita Schonenberg en/of Janneke Janssen, zij zijn het beste te bereiken via Anita.Schonenberg@GGZE.nl en Janneke.Jansen@GGZE.nl. Let op, sollicitaties kunnen alleen via het portaal worden ingestuurd, eventuele reactie die wij per mail ontvangen worden niet meegenomen in de procedure.

Deze vacature is gelijktijdig in- en extern geplaatst, interne sollicitanten hebben voorrang in de procedure. Bij het vinden van een geschikte kandidaat kan de vacature eerder worden gesloten.

Solliciteren kan via http://www.werkenbijggze.nl/vacaturebeschrijving/ervaringsdeskundig-woon-begeleider-ggze-de-boei-778