Vacature ERVARINGSDESKUNDIGE
 
TYPE VACATURE Baan WERKVELD Geestelijke Gezondheidszorg
OPLEIDING MBO niveau 1 – 2 REFERENTIENUMMER 536
DIENSTVERBAND Flexibel (0-8 uur) GEPLAATST OP 17 februari 2018
LOCATIE GGZ Westelijk Noord-… SLUIT OP 03 maart 2018
 
Wie zijn wij?
GGZ Westelijk Noord-Brabant biedt persoonsgerichte en effectieve geestelijke gezondheidszorg: gericht op genezing waar mogelijk en op een optimale kwaliteit van leven voor cliënten die lijden aan een chronische psychische ziekte.
 
Als je bij ons werkt of wilt komen werken ga je respectvol om met cliënten en collega’s. Je zet ze waar mogelijk in hun kracht, met respect voor hun kwetsbaarheden. Je vindt het belangrijk dat ieder de regie over het eigen bestaan zoveel mogelijk behoudt, opbouwt of terugwint. Je werkt goed en graag samen en bent aanspreekbaar op je doen en laten. Je denkt mee, bent transparant en bereid om te leren.
 
Wij zijn klantgerichtheid, resultaatgerichtheid en zoeken proactief de samenwerking op. Wij spreken elkaar aan op dat wat beter kan en als afspraken niet nagekomen worden. We benoemen en delen wat goed gaat en vieren successen. Wij staan samen voor goede, zorgvuldige en veilige zorg voor onze cliënten.
 
Waar zijn wij naar op zoek?
GGZ WNB is volop in beweging en wil in deze veranderende tijd zorg van goede kwaliteit blijven leveren! Spreken “werken vanuit mogelijkheden, eigen regie, innovatie en pro-actief meedoen” jou aan én wil je werken in de zorg? Dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren.
 
We zijn op zoek naar meerdere nieuwe medewerkers in de functie van Ervaringsdeskundige voor zowel fulltime als parttime.
Waar ga je werken?
 
De RVE Fact – WoZ bestaat uit Fact, WoonOndersteunende Zorg regio Bergen op Zoom en Roosendaal de klinische behandel afdelingen Psychose en Dubbele Diagnose en de opname afdeling voor Fact clienten. Tevens participeren we vanuit Fact in de Mass in deze regio en nemen we actief deel aan de straatteams. De vraag van de cliënt staat centraal en de organisatie van het aanbod past zich daar waar mogelijk op aan. Trefwoorden voor onze RVE hierbij zijn: cliëntenparticipatie & cliënten- verantwoordelijkheid, deskundigheid & specialisatie, participeren en samenwerken in de keten, innoveren & verbeteren, inspelen op het nieuwe zorgstelsel & marktaanpak. GGZ WNB ontwikkelt zich steeds verder naar een profit-georiënteerde organisatie met een gezonde bedrijfsvoering. Wat betekent dit: dat we alle activiteiten en middelen inzetten om cliënten te ondersteunen in zijn/haar herstelproces. Dit leidt vanuit onze visie tot vergroten van autonomie en zelfredzaamheid en afname van klachten of beleving ervan en verbetering van het functioneren (gezondheidswinst).
De afdeling Dubbele Diagnose ontwikkelt op dit moment een programma voor cliënten met hoog complexe DD problematiek. .
 
De WOZ werkt voornamelijk WMO georiënteerd en werkt op ‘contract’ basis vanuit resultaatgebieden met de gemeente. De samenwerking tussen de WOZ en Fact zal steeds intensiever worden. De focus gaat uit naar het specialistisch begeleiden van cliënten in het verder ontwikkelen van de eigen regie en staat natuurlijk in het teken van de vermaatschappelijking.
 
WIJ VRAGEN
Wat vragen wij van jou?
 
Je beschikt over cliëntervaring en heb zelf een herstelproces hebt doorgemaakt.
Je bent in staat deze ervaringskennis in te zetten om het herstelproces van cliënten te ondersteunen.
Je werkt klantgericht en bent in staat de wensen en behoeften van cliënten in kaart te brengen en te toetsen.
Je bent gericht op samenwerking; en je werkt graag in een multidisciplinair team.
Je bent in staat met hulpverleners mee te denken en samen te werken (op MBO of HBO denkniveau).
Je pakt activiteiten met het team op, je stemt ze af en koppelt de resultaten terug.
Je beschikt over goede mondelinge uitdrukkingsvaardigheden.
Je hebt WMEE gevolgd of bent hiertoe bereid of je hebt andere relevante aantoonbare scholing gevolgd op het gebied van ervaringsdeskundigheid.
Je bent bekend met de termen: herstel, empowerment en herstel ondersteunende zorg.
DIENSTVERBAND
Wat ga je doen?
 
Als Ervaringsdeskundige ben je een herstelcoach. Je voert activiteiten mee uit die het herstel van cliënt / cliëntengroep en het sociale netwerk bevorderen. Tevens geef je vorm aan de activiteiten die het herstel van de cliënt positief beïnvloeden waardoor eigen regie en autonomie toenemen. Je kunt vanuit jouw ervaringskennis een brug slaan tussen de cliënt en de zorgverlener. Je bewaakt de grenzen binnen de inloop en stemt af met betrokkenen
 
BIG REGISTRATIE
Nee
 
SALARIS
Wat bieden wij jou?
Wij bieden je een afwisselende baan binnen een enthousiast en energiek team waarbij je wordt uitgedaagd mee te bouwen aan de juiste zorg voor onze cliënten.
 
Je salaris is gebaseerd op functiegroep 35 en je overige arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO GGZ.
 
AANVULLENDE INFORMATIE
Enthousiast geworden?
Ben jij die excellente Ervaringsdeskundige die wij zoeken, met een houding van trots, lef, ondernemerschap, initiatief en alertheid op persoonlijke groei? Reageer dan vóór 03-03-2018.
 
Voldoe jij aan al onze wensen voor deze functie, maar wil je eerst wat meer informatie? Neem dan telefonisch contact op met Nele Houtmeyers, manager RVE, telefoonnummer M: 06-51372326.
 
Het aanleveren van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is onderdeel van de externe sollicitatieprocedure. Mochten er wijzigingen plaatsvinden in de sollicitatieprocedure, dan word je hierover geïnformeerd.
 
Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.
 
https://www.brabantzorg.net/brabantzorg/organisaties/GGZ-Westelijk-Noord-Brabant/Locaties/GGZ-Westelijk-Noord-Brabant/Ervaringsdeskundige5/