Vacature: ervaringsdeskundige met coördinerende taken voor regio Flevoland
 
Als ervaringsdeskundige helpen bij het ontdekken van talent en het verwezenlijken van dromen en doelen? Samen met jouw collega het jaarplan opstellen en coördinerende taken oppakken bij de implementatie van herstelgericht werken en herstel bevorderende activiteiten in de regio? Is dat een baan waar jij op zit te …
 
Regio: AlmereLelystad
Vakgebied: ErvaringsdeskundigenBegeleiding/agogie
Opleidingsniveau: HBO
Aantal uren per week: 18 uur
 
Wat ga je doen?
Als ervaringsdeskundige helpen bij het ontdekken van talent en het verwezenlijken van dromen en doelen? Samen met jouw collega het jaarplan opstellen en coördinerende taken oppakken bij de implementatie van herstelgericht werken en herstel bevorderende activiteiten in de regio? Is dat een baan waar jij op zit te wachten? Solliciteer dan op deze duobaan van Ervaringsdeskundige in de regio Flevoland.
 
Hoe ziet je dag eruit:
De werkzaamheden zijn afwisselend en geen dag is het zelfde. Samen met je collega Sabine maak je per week de agenda op. Wat doe je samen en welke taken worden onder elkaar verdeeld? Het ene moment begeleid je een herstelwerkgroep het andere moment ben je in overleg met een ‘reguliere’ hulpverlener of team om in samenwerking een nieuw herstelgericht groepsaanbod vorm te geven.
Dan ben je in Almere om een POH of wijkteam voor te lichten over herstel en herstelgroepen, vervolgens ben je weer in Lelystad voor een werkoverleg met ervaringsdeskundige collega’s.
Soms reis je af naar Amersfoort om GGz Centraal breed mee te denken en mee te werken aan de brede implementatie m.b.t. herstelgericht werken en de inzet van ervaringsdeskundigen en dan werk je weer op kantoor om een training of voorlichting voor te bereiden, de administratie te doen en aanverwante zaken.
Op gezette tijden stel je het plan de campagne bij. Je zoekt contact met hulpverleners, teamleiders of management om te bevroeden wat nodig is om de herstelvisie en aanbod te bevorderen.
Naast groepen is er soms ook het verzoek om individueel contact te maken met cliënten uitgaande van de herstelvisie. Contact en samenwerking zoek je ook met netwerkpartners bijvoorbeeld door inbreng tijdens een anti-stigma dag of om in samenwerking een herstelgerichte groep op zetten. Tevens breid je de poule van vrijwilligers uit die zich willen oriënteren op en ontwikkelen in het inzetten van ervaringskennis. Hiervoor ontwikkel je een trainingstraject. Deze vrijwilligers kunnen worden ingezet bij voorlichting, co-kartrekker etc.
Kortom stilzitten is er niet bij. Wil je meer weten, bel even met Sabine op 06-10191851.
Wat heb je nodig?
HBO werk- en denk niveau;
bijvoorkeur een afgeronde HBO opleiding met ervaringsdeskundigheid of AD ervaringsdeskundige in de zorg;
WRAP facilitator is een pre;
persoonlijke ervaring met (ontwrichtende) psychiatrische problematiek en herstelprocessen;
kunnen reflecteren op het eigen herstelproces, eigen kwaliteiten, gedrag en valkuilen;
goede contactuele vaardigheden.
Verder denken wij dat het van belang is dat jij, door te inspireren, motiveren en signaleren van kansen, gevraagd en ongevraagd kunt adviseren. Zodat jij bij kunt dragen aan het herstel-denken bij medewerkers en de implementatie van de herstelvisie en het inzetten van ervaringsdeskundigheid binnen de RVZe Flevoland.
Bovendien vind je het een uitdaging om proactief en zelfstandig te kunnen werken en ga je vanuit ervaringsdeskundigheid op methodische wijze cliënten (en diens systeem) ondersteunen in het persoonlijke herstelproces.
Wat mag je verwachten?
werken met collega’s die er voor elkaar zijn;
een goed inwerkprogramma en doorlopende begeleiding;
via de afdeling Training & Ontwikkeling kun je trainingen en e-learning volgen. Een blik op de mogelijkheden werpen kan onder deze link http://bit.ly/2tly5Cv;
volop toekomst mogelijkheden binnen de diverse behandelprogramma’s en locaties van GGz Centraal.
een arbeidsovereenkomst als ervaringsdeskundige voor de duur van één jaar, voor 18 uur per week;
het salaris is conform de CAO GGZ, functiegroep 45 (minimaal € 1.814,– en maximaal € 3.086,– bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek);
reiskostenvergoeding en eindejaarsuitkering;
een goede verlofregeling en levensfase-uren;
een VOG wordt digitaal voor je aangevraagd en de kosten worden vergoed.
Waar ga je werken?
GGz Centraal in de regio Flevoland biedt een breed behandelaanbod voor volwassenen en ouderen. Naast ambulante behandeling bieden wij op de Meregaard in Almere en Meerzicht in Lelystad ook klinische opname voor acute psychiatrie.
Samen met andere organisaties creëren wij een evenwicht tussen zorg aan huis en zorg in de kliniek doordat wij naast ambulante behandeling, ook psychiatrische intensieve thuiszorg, dagbehandeling en klinische opname aanbieden. Zorg op maat dat is waar wij voor staan. De behandeling varieert van kortdurende tot langdurende zorg en van individuele therapie tot groepstherapie.
GGz Centraal zet zich de komende jaren in om herstelgerichte activiteiten en empowerment te bevorderen. Het begrip ‘herstel’ speelt een belangrijke rol binnen de behandeling. Herstel is niet hetzelfde als ‘beter worden’ of ‘genezen’. Bij herstel gaat het vooral om het ontdekken van je talent en je kracht en het verwezenlijken van dromen en doelen. Om herstelondersteunende zorg echt vorm te kunnen geven breiden wij onze teams uit met ervaringsdeskundige medewerkers. Ervaringsdeskundigen worden ingezet voor het ondersteunen van herstelprocessen van cliënten maar ook voor scholing, onder andere aan zorgverleners en het toetsen van beleid vanuit cliëntperspectief.
 
https://www.werkenbijggzcentraal.nl/vacature-detail/3946/1125970/ervaringsdeskundige-met-coenouml-rdinerende-taken-voor-regio-Flevoland.html