Vacature: Ervaringsdeskundige trainer Herstelbureau (24 uur per week) met langdurige cliëntervaring in de GGZ, Amsterdam.

HVO-Querido Herstelbureau

Het Herstelbureau van HVO-Querido is een zelfstandig onderdeel van de afdeling Staf en Innovatie. Het Herstelbureau is op de eerste plaats een veilige plek waar cliënten met elkaar in gesprek kunnen gaan, waar ze deel kunnen nemen aan cursussen en andere herstelactiviteiten en misschien wel hun eigen ervaringsdeskundigheid ontwikkelen. Een tweede rol van het Herstelbureau is voorlichting geven over herstel aan cliënten, aan medewerkers en aan mensen in de omgeving van cliënten.

Tot slot draagt het Herstelbureau bij aan innovatie op het gebied van Herstel en ervaringsdeskundigheid op zowel strategisch (ontwikkelen en bijstellen beleid, organiseren van stedelijke samenwerking), tactisch (vertalen en verbinden beleid en praktijk) als uitvoerend niveau (projectmatige ondersteuning bij implementatie).

Je functie
In samenwerking met drie collega’s, de vrijwilligers en met de teammanager van het Herstelbureau, organiseer en begeleid je herstel-ondersteunende activiteiten, voorlichtingen, workshops en cursussen.
Je ondersteunt mensen in groepsverband bij het reflecteren op eigen ervaringen, om eigen ervaringen productief te maken en eventueel ervaringsdeskundigheid te ontwikkelen.
Je werkt nauw samen met en coacht de vrijwilligers van het Herstelbureau.

Je werkomgeving
Het Herstelbureau is een afdeling van HVO-Querido met als doel het vertalen van de herstelvisie naar de praktijk. Alle activiteiten zijn gericht op het leven weer in eigen hand te krijgen en juist te kijken naar wat iemand wel kan en wil, in zijn of haar eigen tempo. Het aanbod van herstel-ondersteunende activiteiten maakt onderdeel uit van het (zelf)zorgaanbod van HVO-Querido.
Het kantoor met cursusruimte van het Herstelbureau ligt aan de Sarphatistraat in Amsterdam, op de tweede etage van een mooi pand, zonder lift. De activiteiten worden ook op andere locaties in Amsterdam georganiseerd.

Wat heb jij HVO-Querido te bieden?

Je hebt langdurige en ontwrichtende ervaringen als cliënt binnen de GGZ en je hebt deze ervaringen ontwikkeld tot ervaringsdeskundigheid
Je hebt aantoonbare ervaring met het zelfstandig werken met groepen en het organiseren en uitvoeren van herstel-ondersteunende- en empowermentactiviteiten
Je bent WRAP Facilitator
Je bent een goede luisteraar en je gaat tactisch en integer om met de persoonlijke verhalen van cliënten
Je neemt initiatief, bent nieuwsgierig, leergierig en creatief
Je kunt en wilt incidenteel in de avond werken
Je functioneert minimaal op HBO-niveau en je hebt aantoonbare kennis van de herstelbeweging
Wat bieden wij jou?

Een uitdagende baan voor 24 uur per week
De arbeidsvoorwaarden volgens de CAO Welzijn (schaal 8), salaris van minimaal 2494,- en maximaal 3553,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek
Het gaat om een aanstelling voor de duur van een jaar met uitzicht op voortzetting
Zet jij de eerste stap?
Ben jij dé kandidaat voor deze functie? Dan ontvangen wij graag je reactie uiterlijk 9 oktober 2017 via onze website www.hvoquerido.nl/vacatures
De gesprekken vinden plaats op dinsdag 24 oktober 2017.
Voor meer informatie neem je contact op met Karla Nijnens (Teammanager Herstelbureau) te bereiken op telefoonnummer 06 53 18 70 02 of via karla.nijnens@hvoquerido.nl. Mocht je vragen hebben over de procedure neem dan contact op met de afdeling Servicedesk HRM te bereiken op telefoonnummer 020-460 40 70.
Een referentiecheck en het verkrijgen van een Verklaring Omtrent Gedrag zijn verplichte onderdelen van de procedure.

http://hvoquerido.nl/werken-en-leren/vacatures/vacature?vacancy_id=1921577&category