Vacature: Medewerker herstelondersteuning
Zeist en Flevoland, 24 uur
Sluitingsdatum: 12-11-2017
 
Als medewerker herstelondersteuning ben je onderdeel van een team van medewerkers, die ruimte maken voor herstelprocessen binnen Kwintes en werken aan de ontwikkeling naar werkelijk herstelondersteunend zorg verlenen. Jouw belangrijkste taak is om vanuit je eigen ervaringsdeskundigheid verbinding te maken met cliënten van Kwintes en samen met hen ruimte te creëren voor herstelprocessen. Dit doe je in ontmoetingen met cliënten, het geven van voorlichting, inzet van methodische zelfhulp, workshops en scholing. Je levert tevens een bijdrage aan scholing van medewerkers, het meedenken over beleid herstelondersteuning en lopende activiteiten. Daarnaast bedenk je creatieve en eigentijdse (online) vormen van ontmoetingen met cliënten. Je bent verantwoordelijkheid voor een specifiek deel van het werkgebied van Kwintes wat betreft activiteiten en werven en ondersteunen van vrijwilligers. Binnen jouw werkgebied maak je actief verbinding met cliënten en medewerkers vanuit Bureau Herstelondersteuning. Je ondersteunt zo nodig collega’s bij deze taken en werkt samen aan het versterken van het team als geheel.
 
De vacature betreft een dienstverband voor 24 uur per week. Dit is te verdelen naar 16 uur ambulante werkzaamheden in de regio Flevoland, gericht op de ontmoeting en zelfhulp. Daarnaast gaat het om 8 uur ondersteuning op het centraal bureau in Zeist als het gaat om beleidsontwikkeling en voorlichting en scholing.
 
Bureau Herstelondersteuning
Bureau Herstelondersteuning binnen Kwintes houdt zich dagelijks bezig met herstel en herstelondersteuning. Dit doen zo’n 9 medewerkers en 20 vrijwilligers door het organiseren van o.a. bijeenkomsten, voorlichtingen en cursussen. De medewerkers van Bureau Herstelondersteuning hebben allemaal persoonlijke ervaring met de (O)GGZ. Het team ontmoet elkaar met regelmaat op het Centraal Bureau in Zeist. Op onze website lees je meer over bureau Herstelondersteuning.
 
Wat we van jou verwachten
• Je hebt een HBO werk en denk niveau, blijkend uit opleiding en/of ervaring.
• Je hebt langdurige ervaring binnen de psychiatrie als cliënt en hebt deze ervaring weten te ontwikkelen tot ervaringsdeskundigheid die je kunt aanboren in je werk.
• Je hebt relevante cursussen of opleidingen gevolgd met betrekking tot ervaringsdeskundigheid en hebt aantoonbaar kennis van herstel en empowerment, rehabilitatie en presentie.
• Je hebt ervaring in het werken met (groepen) cliënten en medewerkers.
• Je hebt kennis van producten van de herstelbeweging (zoals WRAP, herstelwerkgroepen, werken met eigen ervaring).
• Je bent vasthoudend, samenwerkingsgericht en laat lef zien in het neerzetten van een proactieve rol in de werkgebieden.
• Je kunt je eigen werk goed organiseren en plannen; beschikt over sociale vaardigheden zoals tact, het goed kunnen luisteren en een invoelend vermogen, evenals integriteit bij het omgaan met ervaringsverhalen van jezelf en anderen.
• Een rijbewijs en een eigen auto zijn een belangrijke voorwaarde om de werkzaamheden te kunnen uitoefenen.
 
Ons aanbod
• Een uitdagende, ambulante functie voor 24 uur per week (flexibel in te delen).
• Een omgeving waar je volop betrokken bent bij de herstelbeweging.
• Het betreft in een tijdelijk dienstverband voor de duur van één jaar, met mogelijkheid tot verlenging.
• Het maximale maandsalaris bedraagt € 3.367,– (maximaal FWG 50) op basis van een 36-urige werkweek (conform CAO GGZ) en is afhankelijk van opleiding en ervaring.
• Een goed pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden.
• Een prettige werksfeer en fijne collega’s.
 
Informatie
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Anke Vergeer, teamleider herstelondersteuning, telefoonnummer 06-23540103.
 
Solliciteren
We organiseren een informatieve bijeenkomst op vrijdag 10 november 13.30 – 15.30 uur voor iedereen die wil kennis maken met het werk van bureau herstelondersteuning. Bij interesse in de vacature stellen we het op prijs als je hierbij aanwezig bent. Tijdens de bijeenkomst geven we informatie over de werkzaamheden van bureau herstelondersteuning, maak je kennis met collega’s en is er alle ruimte voor vragen. We ontmoeten je graag. Meld je aan voor de bijeenkomst door een mail te sturen aan: herstelondersteuning@kwintes.nl. Heb je belangstelling voor deze vacature dan kun je solliciteren tot en met 12 november 2017. Een dag meedraaien met medewerkers van Bureau Herstelondersteuning behoort tot de mogelijkheden.
 
De vacature wordt tegelijkertijd intern en extern geplaatst, interne kandidaten hebben voorrang op externe kandidaten. Wij vragen bij indiensttreding een verklaring omtrent gedrag en het nagaan van referenties is onderdeel van de procedure.