HVO-Querido is per direct op zoek naar een enthousiaste
Ondersteuner met ervaringsdeskundigheid (32 uur) Respijthuis Amerbos
 
Je functie
In Amsterdam Noord staat Respijthuis Amerbos, volledig gedraaid door ervaringsdeskundigen (i.o). Het Respijthuis is een plek voor mensen die even (max. 2 weken) de rust en de structuur van een verblijf kunnen gebruiken. Het is jouw taak om, samen met je collega’s, ervoor te zorgen dat het huis “draait”. Dat betekent dat de gasten ontvangen worden, de bezetting geregeld is, dat maaltijden verzorgd worden, dat het huis schoon is, de vrijwilligers met plezier werken en dat de administratie op orde blijft. Eigenlijk alles om ervoor te zorgen dat medewerkers en gasten hier prettig werken en verblijven. Daarnaast ben je aanspreekpunt voor mensen uit de buurt én voor de samenwerkende organisaties. Kortom, in deze functie ben je werkelijk een spin in het web.
 
Je werkomgeving
Het Respijthuis heeft één missie en dat is ervoor zorgen dat de Amsterdammers die er verblijven de rust en structuur vinden om het eigen (zo zelfstandig mogelijke) leven na het verblijf weer op te pakken. Deze hotel-achtige voorziening is expliciet géén opnameafdeling noch biedt het de zorg ervan. Het Respijthuis biedt wel steun. Immers, medewerkers en gasten begrijpen elkaars kwetsbaarheden goed. Ook wil het Respijthuis een plek zijn waar mensen die er niet verblijven deel kunnen nemen aan cursussen en activiteiten die herstel en zelfhulp bevorderen.
 
In Respijthuis Amerbos wordt gewerkt vanuit de principes van zelfbeheer, wat wil zeggen een grote nadruk op zeggenschap, keuzevrijheid, vrijwilligheid, eigen kracht, eigen verantwoordelijkheid en samenredzaamheid voor alle betrokkenen.
 
Wat heb jij te bieden?
 
Je hebt langdurige en ontwrichtende ervaringen als cliënt binnen de psychiatrie en je hebt deze ervaringen ontwikkeld tot ervaringsdeskundigheid.
Je bent een goede luisteraar en je gaat tactisch en integer om met de persoonlijke verhalen van gasten en vrijwilligers.
Je neemt initiatief, bent nieuwsgierig, leergierig en creatief.
Je beschikt over organisatorische en administratieve vaardigheden en inlevingsvermogen, een redelijke stressbestendigheid en een pragmatische blik.
Je hebt er geen bezwaar tegen dat je ook in de avond (niet tussen 22.00 en 7.00 uur), het weekend en op feestdagen wordt ingeroosterd.
In ieder geval functioneer je op MBO-niveau en heb je aantoonbare kennis van de herstelbeweging.
Wat bieden wij jou:
 
Een uitdagende baan voor 32 uur per week.
De arbeidsvoorwaarden volgens de CAO Welzijn (schaal 7), salaris van minimaal 2300,- en maximaal 3213,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek obv functie Senior Werkprojectleider.
Het gaat om een aanstelling voor de duur van een jaar.
Zet jij de eerste stap?
Ben jij dé kandidaat voor deze functie? Dan ontvangen wij graag we je reactie uiterlijk 2 november 2017.
Voor meer informatie neem je contact op met Karla Nijnens (teammanager Herstelbureau) te bereiken op telefoonnummer 06 53 18 70 02 of via karla.nijnens@hvoquerido.nl. Mocht je vragen hebben over de procedure neem dan contact op met de afdeling Servicedesk HRM te bereiken op telefoonnummer 020 460 40 70.
 
Een referentiecheck en het verkrijgen van een Verklaring Omtrent Gedrag zijn verplichte onderdelen van de procedure.
 
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
 
http://hvoquerido.nl/werken-en-leren/vacatures/vacature?vacancy_id=1938613&category