Vacature Peer Support Werker B
 
Ben jij de Peer Support Werker B met een onvoorwaardelijk vertrouwen in herstel?
Wil jij werken in de de wijkgerichte GGZ in Utrecht? Dan zoeken we jou!
 
Peer Support Werker B
Per 01 januari 2018, 28-32 uur per week
 
Bij Lister begeleiden we mensen met ernstige psychiatrische en/of verslavingsproblemen. Werken bij Lister betekent verder gaan dan de geijkte paden. Ieder mens is namelijk uniek en vraagt om een eigen aanpak. Deze steun, hoe lang of kort ook nodig, geef je samen vorm. Net zo lang tot alles weer loopt zoals gewenst. Dat dit moment komt, daar vertrouwen we bij Lister op. Altijd.
 
Bij Lister ga je verder.
 
Dit ga je doen
Vanuit je ervaringsdeskundigheid lever je een bijdrage aan het creëren van ruimte voor de herstelprocessen van mensen, zowel in individuele cliëntcontacten als in trainingen en groepsactiviteiten. Je biedt hierbij zelfhulptrainingen, zoals bijvoorbeeld de WRAP. Als onderdeel van het team heb je vanuit de eigen (ervarings)deskundigheid een bijdrage in de ontwikkeling naar een meer herstel ondersteunende zorg en biedt je ook (praktische) begeleiding aan cliënten. Je fungeert indien nodig in voorkomende gevallen als bruggenbouwer naar professionele hulpverlening. Samenwerken en afstemmen met de formele en informele netwerken rondom de cliënt doe je van nature. Je stuurt cliënten en vrijwilligers aan bij de invulling van hun werkzaamheden.
 
Dit ben jij
Je bent authentiek. Bij Lister vinden we het belangrijk dat je jezelf bent en iets eigens laat zien in je begeleiding. Ook geloof jij altijd in de herstelkracht van de cliënt. Hoe dan ook. Jouw authenticiteit en dit onvoorwaardelijke vertrouwen maken jou onderscheidend. Verder heb je oprechte interesse in je cliënten. Je hebt kennis van en respect voor verschillende culturen en levensbeschouwingen. Ervaringskennis of -deskundigheid op het gebied van psychiatrie of verslaving zien wij als een pré.
 
Je handelt methodisch en planmatig en weet je ook raad in crisissituaties. Interventies zet je efficiënt en effectief in. Je kunt onderbouwen waarom je bepaalde keuzes maakt. Je werkt zelfstandig, gestructureerd en bent flexibel, stelt je proactief op en hebt een creatieve mindset. Je voelt verantwoordelijkheid voor meer dan alleen je eigen werk.
 
Kennis en ervaring
Je beschikt over een relevant diploma op hbo-niveau aangevuld met functiegerichte opleidingen en kennis van didactiek en groepsdynamica. Je bent je aantoonbaar door blijven ontwikkelen. Ook heb je meerdere jaren werkervaring in de psychiatrie en/of het geven van cursussen/trainingen.
 
Om goed aan te kunnen sluiten bij de veranderingen in de praktijk, wil je altijd blijven groeien. Je vindt het dan ook vanzelfsprekend om te reflecteren. Zelf, met de cliënt en met het team. Op basis hiervan stel je je werkwijze bij wanneer nodig. Je bent analytisch en blijft altijd kritisch op het professioneel handelen vanuit de waarden en visie van Lister.
 
Locatieomschrijving
Lister IJsselstein e.o. biedt een breed aanbod van diensten, variërend van begeleiding in het dagelijks leven, het vinden en behouden van dagbesteding of (vrijwilligers)werk, consultatie en advies en het bieden van lotgenotencontact. De locatie ondersteunt mensen op meerdere levensgebieden: wonen, dagbesteding, financiën, sociale contacten, opvoeding, zingeving en gezondheid. Die intensiviteit van de begeleiding kan variëren van 1 uur per week tot 24 uur per dag. Lister begeleidt mensen bij voorkeur in hun eigen huis. Jarenlange ervaring heeft ons geleerd dat mensen in hun eigen woonomgeving het leven weer sneller zelfstandig aan kunnen. Zonder ons, maar met hun naasten. Daarom bieden we ook intensieve gespecialiseerde 24-zorg bij iemand thuis. Dit doen we vanuit twee teams, een team voor Vianen en een team dat werkt vanuit IJsselstein en Lopik.
 
Arbeidsvoorwaarden
De salariëring vindt plaats volgens FWG groep 45. Deze schaal kent een maximum van € 3.086,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek. Arbeidsvoorwaarden zijn conform de cao ggz, waaronder een eindejaarsuitkering van 8,05% en opname in het pensioenfonds Zorg en Welzijn vallen. Wij bieden uitgebreide scholingsmogelijkheden en een ruime woon/werk-reiskostenvergoeding. De aanstelling is in eerste instantie voor de duur van een jaar.
 
Interesse?
Voor meer informatie over de functie, zie het functieprofiel van Peer Support Werker B.
Voor meer informatie over werken bij Lister, zie lister.nl/werken-bij.
 
Een assessment kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.
 
https://www.lister.nl/werken-bij/vacatures/?vacature=1955417