Ervaringsdeskundigen
(met een zorgachtergrond)
Diverse locaties

Vind jij dat iedereen mee moet kunnen doen in de maatschappij?
Wil jij naast jouw baan als begeleider jouw eigen ervaring inzetten om cliënten te begeleiden in hun herstel? Dan zijn wij op zoek naar jou!

De functie
Begeleidingsmedewerker met ervaringsdeskundigheid: het mede uitvoeren van de begeleiding, gericht op de ontwikkeling van de cliënten, vergroten van de vaardigheden en de zelfredzaamheid en het bieden van ondersteuning daarbij.
Persoonlijk begeleider met ervaringsdeskundigheid: het realiseren van persoonlijke begeleiding, gericht op de ontwikkeling van de cliënten, vergroten van de vaardigheden en de zelfredzaamheid en het bieden van ondersteuning daarbij.

Met jouw (intensieve) psychiatrische begeleiding werk je samen met de cliënt aan een duurzaam herstel en het vergroten van de zelfredzaamheid in de maatschappij.

Wat vragen wij van jou?
• Je bent in het bezit van een relevant diploma in ervaringsdeskundigheid.
• Afhankelijk van de functie ben je in het bezit van een relevant diploma op MBO of HBO niveau, bijv. SPW, MWD of SPH, je hebt ervaring met psychiatrie en het werken met familie en naastbetrokkenen.
• Je werkt vanuit de visie op rehabilitatie en herstelondersteunende zorg waarin je cliënten begeleidt en ondersteuning geeft in hun leven.
• Je kunt werken met verschillende ziektebeelden.
• Je kunt je grenzen duidelijk aangeven, gaat daarbij confrontaties niet uit de weg, kunt
feedback geven en ontvangen.
• Je bent pro-actief en werkt zowel zelfstandig als in teamverband.
• Je beschikt over goede contactuele eigenschappen en je bent goed in het motiveren, stimuleren en coachen van cliënten.
• Je neemt initiatief, durft ‘out of the box’ te denken en kunt RIBW Brabant goed extern vertegenwoordigen.
• Last but not least, je kunt je vinden in de waarden en normen van onze organisatie: verbinding, professionaliteit, vertrouwen en inspiratie.

Wij bieden:
• Het betreft een dienstverband van minimaal 24 uur per week voor de duur van in eerste instantie één jaar met de intentie dit te verlengen. Voor medewerkers van RIBW Brabant met een vast dienstverband blijft dit onverkort van kracht.
• Arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Geestelijke Gezondheidszorg, inschaling vindt plaats (afhankelijk van de functie) in FWG 40 of 45. Daarnaast ontvang je 8% vakantiegeld en een structurele eindejaarsuitkering van 8,33%.
• Een goed pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden, collectieve verzekeringen, sportfaciliteiten, een actief opleidingsbeleid en een werkgeversbijdrage voor het pensioenfonds PFZW.

Informatie
Inlichtingen over de vacature kun je inwinnen bij Marieke Hamers, teammanager, telefoon:
06-25003435. Voor uitgebreide informatie over RIBW Brabant en het werken binnen RIBW Brabant kijk op www.ribwbrabant.nl

Solliciteren
Ben je enthousiast over deze vacature? Dan ontvangen wij graag je motivatiebrief en CV per e-mail PenO@ribwbrabant.nl – onder vermelding van het referentienummer (180207).
De sluitingsdatum van deze vacature is 2 maart aanstaande. De gesprekken vinden plaats in de 2e of 3e week van maart. Het overleggen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) maakt voor externe kandidaten onderdeel uit van de wervings- en selectieprocedure.
Interne en herplaatsbare kandidaten die reageren op deze vacature hebben voorrang.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.