RIBW K/AM (Kennemerland Amstelland en de Meerlanden) begeleidt mensen bij het actief en betekenisvol deelgenoot zijn en blijven in de maatschappij. Kenmerk van onze aanpak is dat een beroep wordt gedaan op de eigen kracht van de cliënt en dat we die kracht helpen aan te wakkeren. De cliënten hebben de regie over hun eigen leven, en geven ons ruimte om bij te springen. Dit is een zoektocht, een proces van samen verkennen en samen creëren. Met cliënten zoeken naar betekenisvolle activiteiten, leren en proberen. Deze aanpak vraagt om bewegingsvrijheid voor onze medewerkers, om ruimte voor het nemen van eigen beslissingen. Een aanpak waarbij niet de systemen, maar de mensen centraal staan. Daarom zijn onze teams zelforganiserend. De teams werken binnen twaalf gebieden in de KAM-regio.

Team Herstel
Bij team herstel werken ervaringsdeskundigen die uit eigen ervaring weten dat het, ook na een diepe crisis, mogelijk is weer verbinding te maken met je zelf. Peer support vormt een belangrijke schakel bij het opnieuw betekenis geven aan het eigen bestaan en het hervinden van oude en/of nieuwe rollen. Wij creëren graag een vrije ruimte waar mensen zonder tussenkomst van anderen hun ervaringen kunnen delen, schaamte en stigma kunnen overwinnen en zichzelf en wat voor hun van waarde is kunnen (her) ontdekken zodat de regie over hun eigen leven en welbevinden weer een stap dichterbij komt.
Ervaringsdeskundigen werken een deel van hun tijd in direct contact met bewoners op een locatie het andere deel van de tijd wordt ingevuld met o.m. het begeleiden van peer support groepen ( bijv. de wrap training, herstelgroepen enz.), aansluiten bij leerbijeenkomsten van teams, het geven van voorlichting en advies over herstel en herstelondersteuning.

Voor de uitbreiding van Team herstel zijn wij op zoek naar

Ervaringswerkers – 16-24 uur

Wij vragen:

–       Persoonlijke ervaring met- en inzicht in herstelproces
–       Het vermogen om dit te vertalen in je dagelijkse werk met cliënten en hulpverleners
–       Ervaring in het begeleiden van peer support groepen
–       Je hebt de Wrap en/of herstelcursus gevolgd en een scholingstraject ervaringsdeskundigheid doorlopen.
–       Je neemt verantwoordelijkheid voor je eigen leerproces
–       Uit kunnen stijgen boven je eigen ervaringen (helicopter-view)
–       Zelf reflecterend vermogen
–       Bij voorkeur ervaring in het werken binnen teams in een RIBW organisatie
–       Goed kunnen samenwerken/communiceren met anderen
–       Buiten de eigen deur kunnen kijken en makkelijk verbindingen kunnen leggen
–       De principes van herstel zijn je vertrouwd en komen tot uitdrukking in de wijze waarop je ieder ander tegemoet treedt.
–       Nieuwe medewerkers dienen een verklaring omtrent gedrag (VOG) te verstrekken.

Wij bieden:

–       Een Salaris volgens de CAO GGZ. De functie is ingedeeld in FWG 40 (min. € 1.814,- en max. € 2.818,- bruto per maand).
–       Een jaarcontract. Afhankelijk van ontwikkelingen en bij gebleken geschiktheid kan het contract worden verlengd.
–       intervisie en deskundigheidsbevordering

Interesse?

Voor meer informatie over de functie kunt u contact opnemen met Jacqueline van Doeland (j.vandoeland@ribw-kam.nl) tel. 06-21482720.
Je kunt voor 29 januari a.s. reageren door op “solliciteren” te klikken (onderaan deze pagina). De vacature wordt gelijktijdig intern en extern opengesteld.

 

Standplaats: Haarlem

 

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld